Konya’da suça sürüklenen çocuklar yazılım ve grafik tasarım eğitimi alacak

Konya Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde, suça sürüklenen çocuklar için yazılım ve grafik tasarım atölyesi ile kütüphane açıldı.

Konya’da suça sürüklenen çocuklar yazılım ve grafik tasarım eğitimi alacak

Konya Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce hazırlanan Yazılım ve Grafik Tasarım Atölyesi Projesi, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunuldu.

Denetimli Serbestlik ile Yeni Nesil KOP Atölyeleri adı altında kabul edilen proje kapsamında, toplumda dezavantajlı bulunan suça sürüklenen çocuklar, yükümlüler ve yükümlü çocukların eğitimi için Yazılım, Grafik Tasarım, Kodlama, Photoshop gibi alanlarda oluşturulan Yazılım ve Grafik Tasarım Atölyesi açıldı.

konyada-suca-suruklenen-cocuklar-yazilim-ve-grafik-tasarim-egitimi-alacak.jpeg

Söz konusu çocukların eğitim alarak meslek edinmeleri ve bu alanlardaki meslek elemanı ihtiyacı da gözetilerek günümüz koşullarında iş bulmanın kolaylaştırılması, bu şekilde suçun önlenmesi ve yükümlülerin yeniden hayata tutunmalarını sağlamak adına kurulan atölye ve Okudukça Değişiyorum Projesi kapsamında oluşturulan kütüphanenin açılış törenine; Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, KOP Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu, Başsavcı vekili Lütfü Boyalı, Cumhuriyet Savcısı Murat Küçük, Denetimli Serbestlik Müdürü, Konya Ceza İnfaz kurumları müdürleri ve personeli katıldı.

konyada-suca-suruklenen-cocuklar-yazilim-ve-grafik-tasarim-egitimi-alacak-001.jpeg

Hazırlanan projeler kapsamında kurulan atölye ve kütüphane ile ilgili açılışa katılan heyete sunum yapılarak, atölye gezdirildi, kursiyerlerden bilgi alındı.

konyada-suca-suruklenen-cocuklar-yazilim-ve-grafik-tasarim-egitimi-alacak-002.jpeg

Öncesinde yine aynı şekilde yükümlülerin meslek ve sanat edinmelerine yönelik oluşturulan Tekstil Atölyesi, Müzik Atölyesi, Sosyal Mağaza, Çocuk ve Yetişkin Bireysel Görüşme Odaları, Geri dönüşüm amaçlı oluşturulan Elbise Yıkama ve Kurutma Birimi heyet tarafından ziyaret edilerek yürütülen kurslar ve yapılan çalışmalara dair Denetimli Serbestlik Müdüründen bilgi alındı.

konyada-suca-suruklenen-cocuklar-yazilim-ve-grafik-tasarim-egitimi-alacak-003.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.